Stop de Panama Papers: Vortex TRUSTnet lanceert ’s werelds eerste servicebureau voor trustkantoren

AMSTERDAM, 14 april 2016

Stop de Panama Papers: Vortex TRUSTnet lanceert ’s werelds eerste servicebureau voor trustkantoren

Op donderdag 14 april lanceert Vortex TRUSTnet ’s werelds eerste servicebureau voor trustkantoren. Het servicebureau helpt trustkantoren aantoonbaar en blijvend compliant en in control te zijn, de toezichthouders tevreden te stellen en het vertrouwen in de sector te herstellen.

De druk op trustkantoren is groot en zal alleen maar toenemen, gezien de recente ontwikkelingen wat betreft de “Panama Papers”. Wet- en regelgeving wordt steeds stringenter en eist aantoonbare beheersing van integriteitsrisico’s en stelt daarnaast ook eisen aan de inrichting van de riskmanagementfuncties (gescheiden compliance- en auditfunctie). De toezichthouder heeft aangekondigd verscherpt toezicht te zullen houden. Trustkantoren staan voor een grote uitdaging hieraan te voldoen en zien de kosten die hiervoor moeten worden gemaakt exponentieel toenemen.

Vortex TRUSTnet helpt als servicebureau trustkantoren deze uitdagingen aan te gaan door een unieke modulaire dienstverlening aan te bieden. Trustkantoren kunnen zelf modules kiezen die bij hun situatie past en kunnen die zelf in- of uitschakelen als hun situatie verandert waardoor ze op flexibele en kostenefficiënte wijze integere bedrijfsvoering kunnen borgen zonder hiervoor te hoeven investeren in extra personeel of in hard- en software.

Zo kunnen trustkantoren nu hun “three lines of defense” inrichten door hun compliance- of auditfunctie gedeeltelijk of volledig uit te besteden aan het servicebureau. Commerciële beslissingen binnen binnen het trustkantoor worden hiermee gescheiden van ken-uw-klant en andere compliance beslissingen. Tevens kunnen ze beschikken over een op de trustsector gericht opleidingsinstituut en over verschillende HRM diensten.

Daarnaast heeft Vortex TRUSTnet in samenwerking met KYCnet uit Amsterdam (onderdeel van het beursgenoteerde Equiniti PLC uit Londen) de meest geavanceerde geautomatiseerde CDD oplossing gebouwd dat speciaal is ontworpen voor trustkantoren, waarmee trustkantoren volledige controle krijgen over hun acceptatie-, review- en monitoringsproces voor alle partijen: klanten, leveranciers, uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s), etc.

Over Vortex TRUSTnet
Vortex TRUSTnet is een servicebureau voor trustkantoren dat haar klanten kostenefficiënte oplossingen biedt voor het aangaan van de uitdagingen waar zij voor staan, nu en in de toekomst. Wij geloven dat een hechte samenwerking met klanten, professionals en collega’s de sleutel is tot succesvolle veranderingen en leidt tot bestendige relaties en willen de status quo doorbreken waarin de toegang tot hoogwaardige kennis slechts is voorbehouden aan grote organisaties. Dit doen wij door het beschikbaar stellen en delen van onze kennis, ervaring, technologie en netwerk en door het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve manieren voor het beschikbaar stellen van kennis.